vagy sushi?
Lényeg a lényeg - tegnap saját készítésű sushi volt a vacsora. A japán munkatárs volt a szakmai felügyelet, ő mosta - főzte - keverte össze a rizst, de az algapapirba való csomagolást már felváltva csináltuk egy német kollégával. Igazából nem is sushik, "csak" "maki"-k voltak, amiket csináltunk, mert nem volt időnk elugrani Düsseldorfba megfelelő nyers halért. Így csak abból készültek a makik, amik elérhetőek voltak Wuppertalban: kaviár, garnéla, szardella és tonhal. Kétségtelenül a kaviáros meg a garnélás volt a legfinomabb.
Hogy teljesen autentikus legyen a vacsora nem hiányozhatott az asztalról a szójaszósz meg a wasabi. És persze pálcikákkal kellett enni, csak hogy teljes legyen a vacsoratársaim szórakozása: az egyik japán, a másik Kínában felnőtt német - mindketten profik voltak a pálcikákkal.
De én sem maradtam éhen, és ráadásul teljesen eredeti forrásból tanultam a pálcikák helyes tartását és használatát. :-)
Legközelebb kínait aztán meg magyart főzünk...
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.