Most épp a konyhában ülök, és várom, hogy megfőjön holnapra a répa-lencse leves. Nincs sok időm blogolni, kb 15 perc, és készen kell lennie a zöldségeknek.
Tegnapelőtt meg karfiol-sajt leves volt. Lefagyasztottam belőle az utolsó adagot, jól fog még jönni a jövő héten.
Korábban el sem tudtam volna képzelni, hogy lehet tejet önteni a levesbe, de be kell lássam, nagyon jó kis levesek ezek, amik fenn vannak a BBC GoodFood-on.
Ezen kívül fokhagymát eszek nagy mennyiségben, a biztonság és a megelőzés kedvéért - biztos örülnek is a munkatársaim, bár eddig még nem jegyezték meg a fokhagymaszagot.... :-)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
avar · http://afonyasborju.blog.hu 2009.10.13. 23:41:43
avar · http://afonyasborju.blog.hu 2009.10.16. 15:07:10
Kell hozzá:
egy kevés vaj
1 hagyma, finomra aprítva
1 nagy karfiol, rózsáira szedve
1 krumpli kockákra vágva
700 ml zöldségleves alap
400 ml tej
100 g sajt kockázva (eredetileg érett cheddar)
Vajon üvegesre kell párolni a hagymát, hozzáadni a karfiolt, krumplikockákat, zöldségleves alapot, tejet, sózni, borsozni és kb 30 percig kis lángon főzni, amíg minden meg nem puhul.
Ha megfőtt, akkor mixerrel püríteni, esetleg még egy kis tejjel higítani lehet, és tálaláskor még forrón hozzáadni a sajtkockákat.
A kommentekben volt aki reszelt sajttal (parmezánnal) csinálta, volt aki kis pirított szalonnát is adott hozzá, meg szerecsendióval is fűszerezték mások.