HTML

A Schwebebahn alatt...

Többé-kevésbé rendszeresen vezetett önvallomások arról, hogy hogy telnek a mindennapok 1200 km-re északnyugatra a Dunakanyartól Nyugat-Németország "legkeletibb" városában. 2007. szeptember 15től folytatódik a kaland Wuppertalban, ahol most már igazán :-))) dolgozom.

Friss topikok

  • avar: A sajtos karfiolkrémleves receptje magyarul érdeklődők részére :-) Kell hozzá: egy kevés vaj 1 ha... (2009.10.16. 15:07) Ezt főzöm
  • Erika: Szia !! Mizu mostanság arrafelé ? (2008.06.16. 12:34) Tud-e tolatni egy repülő?
  • avar: Tudtam, én, hogy tud valaki könyvet ajánlani. :-) Időközben azért kikértem Raju véleményét is; ő a... (2007.11.11. 11:54) Larry
  • Kristof: Szia Magdi! nagyon komoly zöldülésen ment át a szobád, pontosabban az ablakpárkányod! :) hali, K (2007.10.27. 21:21)
  • avar: A peneszt azota kitakaritottam, es most csillog-villog a suto! :-) (2007.09.18. 16:10) Welcome to Wuppertal

2009.10.13. 23:23 avar

Ezt főzöm

Most épp a konyhában ülök, és várom, hogy megfőjön holnapra a répa-lencse leves. Nincs sok időm blogolni, kb 15 perc, és készen kell lennie a zöldségeknek.

Tegnapelőtt meg karfiol-sajt leves volt. Lefagyasztottam belőle az utolsó adagot, jól fog még jönni a jövő héten.

Korábban el sem tudtam volna képzelni, hogy lehet tejet önteni a levesbe, de be kell lássam, nagyon jó kis levesek ezek, amik fenn vannak a BBC GoodFood-on.

Ezen kívül fokhagymát eszek nagy mennyiségben, a biztonság és a megelőzés kedvéért - biztos örülnek is a munkatársaim, bár eddig még nem jegyezték meg a fokhagymaszagot.... :-)

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://schweben.blog.hu/api/trackback/id/tr201448753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avar · http://afonyasborju.blog.hu 2009.10.13. 23:41:43

meg kell, hogy jegyezzem a karfiol-sajt leves finomabb, mint a repa-lencse. Nem lett olyan szep sarga, mint amilyen a kepen. Valszeg tul sok vizet tettem hozza...

avar · http://afonyasborju.blog.hu 2009.10.16. 15:07:10

A sajtos karfiolkrémleves receptje magyarul érdeklődők részére :-)

Kell hozzá:
egy kevés vaj
1 hagyma, finomra aprítva
1 nagy karfiol, rózsáira szedve
1 krumpli kockákra vágva
700 ml zöldségleves alap
400 ml tej
100 g sajt kockázva (eredetileg érett cheddar)

Vajon üvegesre kell párolni a hagymát, hozzáadni a karfiolt, krumplikockákat, zöldségleves alapot, tejet, sózni, borsozni és kb 30 percig kis lángon főzni, amíg minden meg nem puhul.
Ha megfőtt, akkor mixerrel püríteni, esetleg még egy kis tejjel higítani lehet, és tálaláskor még forrón hozzáadni a sajtkockákat.

A kommentekben volt aki reszelt sajttal (parmezánnal) csinálta, volt aki kis pirított szalonnát is adott hozzá, meg szerecsendióval is fűszerezték mások.
süti beállítások módosítása